Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Κινητικότητα ERASMUS+ στην Μαδρίτη

ΦΩΤΟ Δ.Τ ΜΑΔΡΙΤΗ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS + με κωδικό σχεδίου 2023-1-EL01-KA121-VET- 000123337 και τίτλο προγράμματος « Innovative Methods in Health and Wellness Sector, Using Digital Technology » πραγματοποιήθηκε η 2η ροή μαθητών του 1ου ΕΚ-1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας στην Μαδρίτη.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές του τομέα Υγείας κα Ευεξίας της Β και Γ τάξης και υλοποιήθηκε από 11-02-2024 έως 22-2-2024.  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κατανοήσουν και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες σχετικά με τις Καινοτόμους Μεθόδους στον τομέα υγείας και ευεξίας χρησιμοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία.

Συγκεκριμένα οι μαθητές μας επισκέφθηκαν :

  • το  Δημόσιο Κέντρο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (“IES Renacimiento ), ένα κέντρο με την μεγαλύτερη παράδοση στην περιοχή, το οποίο συμπεριλαμβάνει υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Απολυτήριο, Βασική Επαγγελματική Κατάρτιση και Ειδική Επαγγελματική Κατάρτιση
  • το “Consejo Internacional de Enfermeras το οποίο αποτελεί μια οντότητα που ομαδοποιεί, συντονίζει και εκπροσωπεί αποκλειστικά το νοσηλευτικό επάγγελμα κι όλα τα Επίσημα Νοσηλευτικά Κολλέγια της Ισπανίας σε Εθνικό επίπεδο.
  • το Δημόσιο Ερευνητικό Πανεπιστήμιο (΄΄Universidad Complutense de Madrid”) ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο που ιδρύθηκε το 1923. Το πανεπιστήμιο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών, μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών επιστημών, της μηχανικής και των επιστημών υγείας.
  • τη Βασιλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής (Real Akademia Nacional de Madicina de Espania), η οποία συμβάλει στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας και γνώσης στο τομέα της Ιατρικής, την προώθηση της ιατρικής εκπαίδευσης και τη συμβολή στην πρόοδο της υγειονομικής περίθαλψης.
  • το κέντρο υγείας των νέων της Μαδρίτης (“Centro Joven de Madrid Salud’ ) στο οποίο αναλύθηκαν θέματα σχετικά την παχυσαρκία.
  • τη Σχολή Αισθητικής και Κομμωτικής ΄¨ Esmera School” για γνωριμία του τρόπου κατάρτισης και πρακτικής και τις μεθόδους περιποίησης .
  • την ιστορική πόλη Τολέδο και ξεναγήθηκαν στο Βασιλικό Ανάκτορο.

Η κινητικότητα πλαισιώθηκε από πολλές πολιτιστικές Δραστηριότητες και επισκέψεις σε Μουσεία, πλατείες και πάρκα της Μαδρίτης όπως : Επίσκεψη στο μουσείο Prado Museum , στο Μουσείο de Historia de Madrid, στο Palacio Real Madrid, στο Μουσείο Thyssen Museum και τέλος στο Ναυτικό Μουσείο.

Συνοδοί καθηγητές στην παραπάνω δράση ήταν η κα. Κωνσταντινίδου Αναστασία και η κα. Παντζαρτζή Ευανθία.

Ταυτόχρονα ομάδα εκπαιδευτικών επιμορφώθηκε σε παιδαγωγικά θέματα και σε στρατηγικές διαχείρισης σχολικής τάξης.

Ευχαριστούμε θερμά τον φορέα  υποδοχής  MOVEU   για την υποστήριξη στη  διοργάνωση  αυτής της κινητικότητας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση