Δράσεις Εκδηλώσεις

Εβδομάδα Υγείας από το ΕΠΑΛ και το Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Υγείας» που πραγματοποίησαν το ΕΠΑΛ και το Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του  Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο Διαβήτης είναι μια από τις πολύ σημαντικές μάστιγες του αιώνα μας, που εξαπλώνεται συνεχώς. Επειδή πολλές φορές δεν παρουσιάζει σημαντικά συμπτώματα δε γίνεται αντιληπτός πριν να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, όπου οι επιπλοκές είναι σοβαρές. Γι αυτόν τον λόγο, οι δράσεις ενημέρωσης είναι κρίσιμες για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας και το Τμήμα της Νοσηλευτικής, με την στήριξη των Διευθυντριών ΕΠΑΛ κας Τερζανίδου Γεσθημανής και Εργαστηριακού Κέντρου κας Τεστέμπαση Αθηνάς  περιλάμβαναν ομιλία –  ενημέρωση και δωρεάν μέτρηση σακχάρου των πολιτών της Έδεσσας. 

Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη  14 Νοεμβρίου 2023, διοργανώθηκε εκδήλωση-ομιλία ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Του Δήμου Έδεσσας με ομιλητές ήταν τον κ. Γιαβανίδη Ιορδάνη, Ειδικό Παθολόγο-Διαβητολόγο και την

 κ. Ματάτση Ευαγγελία, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά το πρόβλημα του Διαβήτη και την σημασία της πρόληψης του.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν   Διευθυντές Σχολείων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Έδεσσας, εκπρόσωποι φορέων,  Εκπαιδευτικοί, μαθητές και  συμπολίτες μας. 

Φωτογραφίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση